Wat is Microsoft Power Apps?

MicrosoftPowerApps is een platform waarmee gebruikers zonder veel programmeerkenniseenvoudig low-code applicaties kunnen maken.

PowerApps integreert makkelijk met Microsoft-diensten zoals Office 365 en Azure. Je kuntzowel mobiele als webapplicaties bouwen om bedrijfsprocessen te stroomlijnen.

Waarom Power Apps?

MicrosoftP owerApps is erg handig als je applicaties wil maken voor binnen je bedrijf, maar weinig kennis (tot je beschikking) hebt over programmeren.

Door deze low-code tool kan iedereen applicaties ontwikkelen! Met een makkelijk te begrijpen user-interface, kun je met drag en drop elementen (bouwblokken) simpel een app in elkaar zetten.

Voorbeelden

We geven een aantal voorbeelden voor het Microsoft Power Apps platform. Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk.

  • Power App ter vervanging van een Excel lijst. In plaats van het invullen van een hele lange Excel, vul je simpelweg gegevens via een gebruiksvriendelijke formulier in Power Apps.
  • Handige app voor de mensen die 'in het veld' werken. Ze kunnen bijvoorbeeld foto's maken van incidenten inclusief beschrijvingen en deze direct delen met collega's.
  • Power App in combinatie met AI om facturen razendsnel uit te lezen en door te sturen naar een boekhoudsysteem (naar keuze!)

Handige links

Hulp bij Power Apps

We hebben al een aantal organisaties mogen helpen met mooie Power Apps. Mocht je daarom hulp nodig hebben met deze tool, dan staan we voor je klaar!

We gaan je zo snel mogelijk terugbellen.
Houdt je telefoon in de gaten. We zullen je bellen met het volgende nummer: 06-85443565
Er ging wat mis. Probeer het opnieuw of mail ons op info@tingk.nl

Laat je nummer achter en we zullen contact met je opnemen

FAQ

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Microsoft Power Apps ten opzichte van traditionele ontwikkelmethoden?

Power Apps biedt een snelle ontwikkelingscyclus, lagere kosten en minder technische kennisvereisten, waardoor bedrijven sneller kunnen innoveren en reageren op veranderingen.

Wat zijn de kosten van Microsoft Power Apps?

Als je een M365 licentie hebt, kun je in principe volledig gratis Power Apps gebruiken. Let hierbij wel op dat je dan alleen kan verbinden met de meest basis connectoren (zoals Sharepoint lijsten). 

Op het moment dat je verbindt met premium connectoren, dan kost Power Apps geld. Voor alle prijzen zie hier: Prijzen voor Power Apps | Microsoft Power Platform

Is er ook ruimte voor custom code?

Ja, ook voor de professionele ontwikkelaars is er ruimte om hun ei kwijt te kunnen binnen Power Apps. Dit kan met name bij het 'Power Apps Component Framework' waarbij je door middel van custom code, toegespitste bouwblokken (die nog niet bestaan) voor Power Apps kan maken.

Welke integratiemogelijkheden biedt Power Apps met niet-Microsoft producten?

Power Apps ondersteunt integraties met honderden externe services via connectors, zoals vrijwel alle Microsoft applicaties, maar ook niet-Microsoft applicaties zoals de applicaties van Google en bekende ERP pakketten.

Kan ik Power Apps ook inzetten voor externen

Het eerlijke antwoord is: Nee. In principe zijn Power Apps gemaakt voor intern bedrijfsgebruik. Ze noemen Power Apps ook wel een business application tool: voor het maken bedrijfsapplicaties om te gebruiken voor interne processen.

Kan ik AI integreren in Power Apps?

Jazeker! Er zijn mooie AI integraties mogelijk voor Power Apps. Deze gaan van teksten uit bestanden lezen tot aan het analyseren van afbeeldingen. De AI Hub vormt hierbij dé plek om de verschillende AI integraties te vinden.