Wat is Microsoft Power Automate Desktop?

Microsoft Power Automate Desktop is een oplossing van Microsoft waarmee je gemakkelijk software robots kan maken.

Software robots onthouden jouw muisklikken en toetsaanslagen en imiteert ze een oneindig aantal keer!

Waarom Power Automate Desktop?

Power Automate Desktop is een krachtige tool om repetitieve/administratieve processen te automatiseren op basis van het imiteren van kliks en toetsaanslagen.

Je programmeert eenmalig in een script waar er geklikt moet worden en wat er getypt moet worden. De tool kan vervolgens oneindig aantal keer dit script volgen.

Voorbeelden

We geven een aantal voorbeelden voor het Microsoft Power Automate Desktop. Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk.

  • Facturen uit de e-mail automatisch inboeken in een boekhoudprogramma.
  • Het volledig automatisch overtypen van data van het ene systeem naar het andere systeem.
  • Het controleren en valideren van gegevens op basis van een bron van waarheid.

Tip: in onze blog geven we nog meer interessante voorbeelden!

Handige links

Meer informatie over Microsoft Power Automate

Blog: Wat is Microsoft Power Automate?

Meer informatie over de kosten

Blog: Wat kost Microsoft Power Automate?

Power Automate Training

Power Automate Workshop van tingk

Hulp bij Power Automate Desktop

We hebben al een aantal organisaties mogen helpen met mooie Power Automate Desktop oplossingen. Mocht je daarom hulp nodig hebben met deze tool, dan staan we voor je klaar!

We gaan je zo snel mogelijk terugbellen.
Houdt je telefoon in de gaten. We zullen je bellen met het volgende nummer: 06-85443565
Er ging wat mis. Probeer het opnieuw of mail ons op info@tingk.nl

Laat je nummer achter en we zullen contact met je opnemen

FAQ

Wat heb ik nodig om te starten met Microsoft Power Automate Desktop?

Om aan de slag te gaan met Power Automate Desktop, moet je het programma 'Power Automate Desktop' geïnstalleerd hebben. Let op: Power Automate Desktop is geen webapplicatie, zoals Power Automate, en dient als programma op je Windows computer gedownload te worden.

Welke applicaties kan ik verbinden in Microsoft Power Automate Desktop?

Het eerlijke antwoord is: alle applicaties. Power Automate Desktop is namelijk een oplossing die als laagje bovenop je bestaande applicaties werkt. De interactie geschiedt dan ook via de knoppen en velden van je applicaties, waardoor je praktisch met elk denkbare applicatie kan werken.

Hoeveel kost Microsoft Power Automate Desktop?

Dat hangt af van wat je allemaal nodig hebt. In principe is er ook een gratis variant waarbij je het een en ander kan automatiseren. Echter, is deze wel beperkt tot het handmatig aanslingeren van je software robot. Voor meer informatie, kun je het beste onze blog lezen over de prijzen.

Werkt Power Automate Desktop als macro's?

We zeggen vaak dat Power Automate Desktop een grote broer is van macro's. Een grotere broer die nét wat slimmer is in het handelen. Hierdoor is de technologie een stuk betrouwbaarder dan macro's.

Neem bijvoobeeld het klikken van een knop. In plaats van het onthouden van de muispositie, gebruikt Power Automate Desktop de achterliggende code van de knop. Hierdoor kan de knop ook gevonden worden als deze op een andere positie staat.

Voor wie is Micorosft Power Automate Desktop?

Microsoft Power Automate Desktop is voor iedereen die gemakkelijk wil automatiseren in applicaties zonder API's. Power Automate Desktop is namelijk een low-code oplossing waardoor code er minimaal aan te pas komt.

Voor het automatiseren in moderne applicaties met API, is het aangeraden om eens te kijken naar Power Automate (de variant zonder Desktop erachter).

Wat is het verschil tussen Power Automate en Power Automate Desktop

Power Automate is voor het automatiseren op basis van API's. Een API is een doorgeefluik tussen twee applicaties om data heen en weer te sturen. Moderne applicaties hebben vaak een API.

Power Automate Desktop is voor het automatiseren op basis van UI elementen. UI elementen zijn knoppen en invoervelden in applicaties. Power Automate Desktop wordt vaak gebruikt om te automatiseren in applicaties zonder een API. Vaak zijn dit wat oudere applicaties, ook wel legacy applicaties genoemd.