Wat is Microsoft Power Automate?

Microsoft Power Automate is een webapplicatie om applicaties gemakkelijk met elkaar te laten praten. Zie het platform als het centraal station van het internet.

Applicaties kunnen hier met elkaar verbonden worden waardoor data razendsnel van de ene naar de andere applicatie kan stromen — zonder technische kennis!

Waarom Power Automate?

Microsoft Power Automate is een ontzettend handige tool als je applicaties met elkaar wilt laten praten. Denk bijvoorbeeld aan een ERP- en boekhoudsysteem.

Met een gebruiksvriendelijke interface (drag-and-drop) kun je de data van jouw meest gebruikte applicaties met elkaar verbinden.

Voorbeelden

We geven een aantal voorbeelden voor het Microsoft Power Automate platform. Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk.

  • Download e-mail bijlages uit Outlook en verplaats ze naar OneDrive.
  • Lees Excel sheets uit en verstuur de resultaten per Outlook e-mail.
  • Krijg automatisch een goedkeuringsbericht via Microsoft Teams bij het ontvangen van een nieuwe inkooporder.

Tip: in onze blog geven we nog meer interessante voorbeelden!

Handige links

Meer informatie over Microsoft Power Automate

Blog: Wat is Microsoft Power Automate?

Meer informatie over de kosten

Blog: Wat kost Microsoft Power Automate?

Power Automate Training

Power Automate Workshop van tingk

Hulp bij Power Automate Cloud

We hebben al een aantal organisaties mogen helpen met mooie Power Automate Cloud oplossingen. Mocht je daarom hulp nodig hebben met deze tool, dan staan we voor je klaar!

We gaan je zo snel mogelijk terugbellen.
Houdt je telefoon in de gaten. We zullen je bellen met het volgende nummer: 06-85443565
Er ging wat mis. Probeer het opnieuw of mail ons op info@tingk.nl

Laat je nummer achter en we zullen contact met je opnemen

FAQ

Wat heb ik nodig om te starten met Microsoft Power Automate?

Het enige wat je nodig hebt is een browser en een Microsoft account. Je kan dan vervolgens makkelijk starten op de Power Automate site.

Welke applicaties kan ik verbinden in Microsoft Power Automate?

Microsoft heeft een select aantal applicaties waarmee verbonden kan worden. De hele lijst vind je hier. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf API's te verbinden door custom connectors aan te maken.

Hoeveel kost Microsoft Power Automate?

Dat hangt af van wat je allemaal nodig hebt. In principe is er ook een gratis variant waarbij je het een en ander kan automatiseren. Echter, is het aantal 'te verbinden apps' erg beperkt bij de gratis variant. Voor meer informatie, kun je het beste onze blog lezen over de prijzen.

Kan ik echt alles automatiseren in Microsoft Power Automate?

Bijna alles. Belangrijk om te weten is dat Power Automate een nadruk legt op moderne applicaties met een API (zoals Outlook). Applicaties zonder API zijn te automatiseren met Power Automate Desktop (de desktopvariant dus).

Voor wie is Micorosft Power Automate?

Microsoft Power Automate is voor iedereen die op een gemakkelijke wijze wil automatiseren zonder aan code te hoeven sleutelen. Dit betekent echter niet dat programmeurs er niks aan hebben: zij kunnen op het platform aan de slag met developer tools.

Wat is het verschil tussen Power Automate en Power Automate Desktop

Power Automate is voor het automatiseren op basis van API's. Een API is een doorgeefluik tussen twee applicaties om data heen en weer te sturen. Moderne applicaties hebben vaak een API.

Power Automate Desktop is voor het automatiseren op basis van UI elementen. UI elementen zijn knoppen en invoervelden in applicaties. Power Automate Desktop wordt vaak gebruikt om te automatiseren in applicaties zonder een API. Vaak zijn dit wat oudere applicaties, ook wel legacy applicaties genoemd.