Wat is Microsoft Process Mining?

Microsoft Process Mining is een zogeheten process mining tool waarmee je (log)data afkomstig uit verschillende systemen gemakkelijk kan analyseren.

Deze analyse biedt vervolgens rijke inzichten voor verbeteringen in processen.

Waarom Microsoft Process Mining?

Process Mining helpt om beter inzicht te krijgen in processen op basis van (log)data afkomstig uit verschillende systemen, zoals SAP, Dynamics en Salesforce.

Process Mining lijmt als het ware al deze (log)data aan elkaar om vervolgens op een inzichtelijke manier de proces doorloop te weergeven.

Voorbeelden

We geven een aantal voorbeelden voor het Microsoft Process Mining. Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk.

  • Het analyseren van gebruikers (log)data op een webshop.
  • Het analyseren en monitoren van een administratief proces op basis van logdata.
  • Het achterhalen waarom bepaalde inkooporders te laat worden verwerkt.

Handige links

Meer informatie over Microsoft Process Mining

Blog: Wat is Microsoft Process Advisor?

Hulp bij Process Mining

We hebben al een aantal organisaties mogen helpen met mooie Process Advisor oplossingen. Mocht je daarom hulp nodig hebben met deze tool, dan staan we voor je klaar!

We gaan je zo snel mogelijk terugbellen.
Houdt je telefoon in de gaten. We zullen je bellen met het volgende nummer: 06-85443565
Er ging wat mis. Probeer het opnieuw of mail ons op info@tingk.nl

Laat je nummer achter en we zullen contact met je opnemen

FAQ

Wat heb ik nodig om te starten met Microsoft Process Mining?

Het enige wat je nodig hebt is een browser, een Microsoft account en een geldige Power Automate licentie. Je kan dan vervolgens makkelijk starten op het Microsoft Power Platform.

Het is aangeraden om data klaar te hebben, om te analyseren door Process Mining. Tenzij je van plan bent de 'record' functie te gebruiken via Task Mining.

Wat is Task Mining?

Task Mining is het analyseren van de data afkomstig uit digitale taken die je uitvoert. Wanneer je een taak op de computer uitvoert dan genereert elke handeling (elke klik en toetsaanslag) een datapunt. Wanneer je deze datapunten bij elkaar brengt en analyseert in een tool als Task Mining, dan kan dat resulteren in interessante inzichten. Zo kan je bijvoorbeeld identificeren welke handeling het langst heeft geduurd.

Wat is Process Mining?

Zoals de naam al doet vermoeden is process mining: het mijnen in processen. Door middel van tools als Microsoft Process Mining baan je een weg door de data van je processen. Het doel hiervan is het verkrijgen van unieke inzichten die helpen bij het optimaliseren van processen.

Wat is het verschil tussen Process Mining en Task Mining?

Hoewel beide types veel overeenkomsten hebben is het grootste verschil dat Process Mining zich meer richt op 'het grotere plaatje', namelijk: processen. Denk hierbij aan vragen zoals: welke stappen bevat een proces? En hoeveel varianten van het proces zijn er?

Task mining daarentegen kijkt naar de micro handelingen binnen een proces. Denk hierbij aan vragen zoals: wat wordt er geklikt en wat wordt er getypt?

Hoeveel kost Microsoft Process Mining?

Process Mining is al beschikbaar vanaf € 14 per maand (Power Automate per gebruiker plan). Voor de meest recente prijs, zie hier.