Microsoft Process advisor.

Wat is Microsoft Process Advisor?

Microsoft Process Advisor is een oplossing waarmee je data afkomstig uit processen gemakkelijk kan analyseren. De analyse biedt vervolgens rijke inzichten voor eventuele proces verbeteringen. Dit wordt ook wel process mining genoemd. Je mijnt als het ware een weg door process data heen om zo tot inzichten (het goud) te komen.

Waarom Microsoft Process Advisor?

Process advisor is geschikt voor managers die beter inzicht willen krijgen op processen op basis van kwantitatieve data. Dit zijn vaak processen die zodanig complex zijn, dat het onmogelijk is om hier goed zicht op te houden. Process advisor kan hierbij als hulpmiddel dienen om in één oogopslag te laten zien wat er allemaal goed of niet goed gaat.

Voorbeelden

We geven een aantal voorbeelden voor het Microsoft Process Advisor. Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk.

  • Het analyseren van gebruikersdata op een webshop.
  • Het analyseren van een administratief proces intern in een organisatie.
  • Het identificeren van bottlenecks in een complex proces.

Handige links

Meer informatie over Microsoft Process Advisor

Blog: Wat is Microsoft Process Advisor?

Frequently Asked Questions (FAQ)

Wat heb ik nodig om te starten met Microsoft Process Advisor?

Het enige wat je nodig hebt is een browser, een Microsoft account en een geldige Power Automate licentie. Je kan dan vervolgens makkelijk starten op het Microsoft Power Platform.

Het is aangeraden om data klaar te hebben, om te analyseren door Process Advsior. Tenzij je van plan bent de 'record' functie te gebruiken.

Wat is Task Mining?

Task mining is het analyseren van de data afkomstig uit digitale taken die je uitvoert. Wanneer je een taak op de computer uitvoert dan genereert elke handeling (elke klik, elke toetsaanslag etc.) een datapunt. Wanneer je deze datapunten bij elkaar brengt en analyseert in een tool als Process Advisor, dan kan dat resulteren in interessante inzichten. Zo kan je bijvoorbeeld identificeren welke handeling het langst heeft geduurd.

Wat is Process Mining?

Zoals de naam al doet vermoeden is process mining: het mijnen in processen. Door middel van tools als Microsoft Process Advisor baan je een weg door de data van je processen. Het doel hiervan is het verkrijgen van unieke inzichten die helpen bij het optimaliseren van processen.

Wat is het verschil tussen Process Mining en Task Mining?

Hoewel beide types veel overeenkomsten hebben is het grootste verschil dat Process Mining zich meer richt op 'het grotere plaatje', namelijk: processen.  Denk hierbij aan vragen zoals: welke stappen bevat een proces? hoeveel varianten van het proces zijn er?

Task mining daarentegen kijkt naar de micro handelingen binnen een proces. Denk hierbij aan vragen zoals: wat wordt er geklikt en wat wordt er getypt?

Hoeveel kost Microsoft Process Advisor?

Process Advisor is al beschikbaar vanaf € 12,60 per maand (Power Automate per gebruiker plan). Voor de meest recente prijs, zie hier.